GPA MEM Ing. HOLOBRADÉHO

08.10.2024 14:57

V prvním říjnovém víkendu se naše trio Michal, Honza a Malví vydali společně na další turnaj dospělých, a to pražské GPA – Memoriál K. Holobradého. Zde se každoročně hraje vždy páteční kvalifikace, avšak díky vyšším postavením v žebříčcích, nemusel ani jeden z hráčů na kvalifikaci startovat.

Společně s doprovodem fanynek a Danem Skrčeným v roli trenéra se vydali do Vinoře až v sobotu a s prvními vyhlášenými zápasy nastoupili do smíšené čtyřhry Malví s Honzou. Ty museli projít přes první kolo proti páru Patera-Paterová. I když si oba říkali, že to nebude lehký zápas, nakonec svým výkonem soupeřům nedali šanci a zaslouženě prošli do druhého kola. Zde už na ně čekal ¾ nasazený pár turnaje Ehm M.-Krpatová P. Pardubická dvojice získala na svoji stranu první sadu poměrem 21:12 a i když Malví s Honzou nemohli najít na zkušenější pár pořádnou zbraň, i tak se tahali v druhém setu o každý bod a o vítězi rozhodla až koncovka. Malvínce se povedlo za stavu 14:20 udržet podání a odvrátit pět matchballů, bohužel za stavu 19:20 se štěstí usmálo na soupeře a brána do čtvrtfinále se kladenské dvojici zavřela.

Michal zde spojil síly s pražskou hráčkou Klárou Šilhavou, díky nasazení začínali až druhým kolem, kde poměřili síly s juniorskými hráči A. Srncem a N. Fliglovou. Ani na chvíli nedali mladým soupeřům šanci a po dvou setech si vybojovali postup do čtvrtfinále. Boj o postup do nedělních semifinálových utkání svedli s již zmiňovanou dvojicí Ehm-Krpatová. Ze začátku se zdálo, že pardubická dvojice nemá proti Michalovi s Klárou šanci, po prvním vyhraném setu 21:8 a vedení 8:2 přišel ale zvrat, Michal s Klárou povolili a zápas se dostal i přes velké vedení do třetího setu. Úvodní body šly opět za dvojicí z Pardubic a už se zdálo, že celý zápas nejspíš otočí. Michal s Klárou se naštěstí dokázali naskočit opět do vlny jako na začátku utkání a 3. set nakonec vyhrávají 21:13 a zajišťují tak první jistou medaili pro Kladno.

Ve čtyřhrách startovali Michal s Honzou opět jako nasazený pár turnaje a první kolo tedy hrát nemuseli, na řadu tak nastoupili Malví s ostravskou hráčkou Sárou Grednerovou. Jejich soupeřkami byla Adéla Klapalová a Klára Petrušková a už od prvního bodu se vědělo, že to bude vyrovnaný souboj. Po prvním prohraném setu dokázali holky zmobilizovat síly a vyhrát set druhý, ve třetím si však soupeřky dokázali udělat náskok a udržet ho až do konce zápasu. Pro Malvínku tak turnaj končí, avšak si odváží cenné zkušenosti do juniorských kategorií.

Honza a Michal si první zápas zahráli proti silné pražské dvojici Synovec-Bízek, i když byl zápas velice vyrovnaný, kluci vždy dokázali druhé poloviny setů hru kontrolovat a připisovat tak body více na svou stranu, zápas tedy vyhrávají a postupují do čtvrtfinále. Aby si v neděli mohli zahrát proti nynějším mistrům republiky, museli nejdřív porazit Adama Ehma a Jiřího Derku, ¾ nasazené v mužském deblu. V zápase se opět tahali všichni a každý bod a vypadalo to, že to bude dlouhá třísetová bitva, Honza a Michal ale ukázali pevné nervy v koncovkách obou setů a vyhráli poměrem 21:16, 21:17.

V nedělních semifinálových utkání měl jako první nastoupit Michal ve smíšené čtyřhře, nasazené jedničky však kvůli zdravotním problémům Matěje Hubáčka byly nuceni zápas skrečovat a Michal s Klárou se tak dostali rovnou do finále. Tam je čekal těžký oříšek, Denisa Šikalová s několikanásobným mistrem ČR Jakubem Bitmanem. Bylo poznat, že do utkání nastoupili Michal i Klára trochu nervózně a první body šly na stranu soupeřů, celý set se pak museli snažit bod po bodu dotahovat, avšak nakonec podlehli 18:21. V setu druhém byl začátek bohužel stejný a po pauze byl stav 3:11, i tak se Michalovi s Klárou podařilo soupeře dohnat a odvrátit dokonce čtyři matchbally. V koncovce rozhodli ale opět zkušenosti a poměrně i štěstí a zlatá medaile Michalovi o kousek utekla, druhý set s Klárou prohráli poměrem 21:23.

V deblu kluci předvedli skvělý výkon a chvílemi dokázali letošní mistry republiky J. Janoštíka a T. Brázdu i přehrávat. Pozdějším vítězům sice podlehli ve dvou setech, ale získávají zkušenosti do dalších turnajů a vědí, že se můžou měřit i s těmi nejlepším a podobné turnaje třeba i vyhrávat.

Na Kladno putují další dva cenné kovy a je vidět, že tvrdá příprava se vyplácí. V sezóně se všem zatím velice daří a uvidíme co přinesou další turnaje. Děkujeme klubu BaC Kladno a Danovi Skrčenému za přípravu a všem ostatním za podporu.

www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=f03db832-5612-474b-964b-5d0092e1d024

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno